Profiel info
Foto
Bedrijf
Marja Tames
Adres en huisnummer
Gerard Boedijnweg 4
postcode en woonplaats
1611 ZJ Bovenkarspel
Naam
Marja Tames
Ik ben een
behandelaar/docent
Over / Bio
In 1994 heb ik de Beroepsopleiding Voetreflex-therapie gevolgd bij de BER (Bond voor Europese Voetreflexologie). Hier maakte ik voor het eerst kennis met de metamorfose massage. Het heeft toen een diepe indruk achtergelaten vanwege de zachte en liefdevolle manier van masseren, maar ook het diepe effect wat het kan bewerkstelligen. De massage is voor een ieder heilzaam en het effect ervan is altijd individueel. Iedereen mag het ondergaan en het is zeer geschikt voor kinderen, ouderen, zwangeren.

In die beginperiode, combineerde ik het werk als wijkverpleegkundige – en later als verpleegkundige in de terminale nachtzorg – samen met mijn werk als voetreflex-therapeut. Ik heb dan ook veel mensen mogen helpen en paste dan ook de metamorfose massage toe. De metamorfose massage heb ik dikwijls voor de terminale mens gebruikt. Het was altijd een cadeautje aan henzelf, omdat er tijdens of na de massage ruimte leek te zijn voor dieper liggende emoties, die er dan mochten zijn.

In 2000 ben ik les gaan geven. Dat begon met voet-reflexologie. Maar er ontstond vraag naar meer en naar aanvulling. In 2009 ben ik cursussen gaan geven in de metamorfose massage. Ik wilde graag lid worden van de werkgroep Metamorfose Nederland. Hiervoor heb ik opnieuw 2 cursussen gevolgd: één bij collega Tia Kaldenbach en één bij Agnes Lammertsma.

Ik heb sinds 5 jaar een eigen praktijkruimte. In de tussenliggende tijd heb ik mij niet verveeld. Ik heb een 4-jarige HBO opleiding gevolg om de mensen nog beter te kunnen begeleiden. Deze opleiding was gericht op energetisch werk, zoals aura reading en healingen. Verder leerde ik gebruik te maken van de moderne psychotherapeutische technieken, zoals regressie en reïncarnatie, focussen en voice dialoque. Dit alles ondersteun ik met de Bach bloesem remedie.

In de praktijk is er plaats voor metamorfose massage en voetreflexologie. Zo komen alle disciplines van werken voor de mensen samen. Mijn behandelingen worden vergoed door veel ziektekosten verzekeraars. Hiervoor heb ik mij laten registreren bij de beroepsvereniging NFG
Ben je nieuwsgierig geworden, dan kun je een metamorfose cursus volgen of zelfs eerst een massage ondergaan.
Kijk hiervoor op mijn website. Onder het kopje ‘Agenda’ staan de cursussen die gegeven worden.
Contactinformatie
Email
marja.tames@quicknet.nl
Sociale profielen